borasplains_slide1

Simply borås

Ibland behöver man lämna plats för andra intryck. Mönstret ”Loppan” är en enfärgad Trevira CS kvalitet i 20 färger som matchar färgställningarna i övriga kollektioner.

Gå till kollektionen

Fristedt Trägårdh Svensson

En kollektion av tre unika formgivare från olika generationer med de gemensamma nämnarna , Beckmans, Borås Cotton, begåvning. Här återfinns några av svenskt textilformgivning epokdanande skapelser, uttrycksfulla och lättsamma mönster för det offentliga rummet. Gå till kollektionen

Millenium Collection

Ett urval av de vackraste mönstren som skapades under 2000-talet. Från Hanna Wernings ”Djurträdgård” till Ann-Cathrine Sigrids ”Birdland” här hittar vi en modern, grafisk tolkning på naturmotiv vi alla känner igen.

Gå till kollektionen

lenaboije_slide1

Lena Boije

Naturens harmoni kommer in i det offentliga rummet. Motiv på vackra blommor och blad som berör och bejakar vår livsglädje.

Gå till kollektionen

Carl Johan Hane

Carl Johan Hanes formspråk, väl förankrat i den skandinaviska traditionen, i kombination med hans kärlek till alla sorters färger, glada och energiska likväl som lågmälda och meditativa, gör hans textilier till självklara delar av Borås Cottons kollektion.

Gå till kollektionen

Essy Winnerholt

Essy Winnerholt vann Borås Cottons designtävling för studenter på Textilhögskolan i Borås hösten 2015 och hennes vinnande bidrag ”Lejdaren” finns nu i vår kollektion.

Gå till kollektionen