Hållbar design gör succé i Japan

Efter 50 år av framgångsrikt samarbete

– Borås Cotton expanderar vidare inom japansk offentlig miljö

Interior Lifestyle Living Fair  i Tokyo, där Borås Cotton i år ställde ut för första gången, blev den succé vi hoppats på. Mässan utgjorde även startskottet för en ny organisation som på allvar kommer expandera vår verksamhet inom offentlig miljö även på denna spännande marknad. Borås Cotton är ett mycket välkänt och erkänt varumärke i Japan och besökarna var rörande eniga i sin uppskattning av att se våra klassiska mönster från Sven Fristedt och Göta Trägårdh sida vid sida med alster från våra nya unga stjärnskott.

Ny organisation med kraft och kreativitet att expandera inom offentlig miljö

Efter ett långt samarbete med Nichibo i Japan, som pågått sedan början av 1970-talet, har vi under 2018 byggt upp en ny, stark organisation. Nichibos ägare lägger ner verksamheten av åldersskäl och stafettpinnen har lämnats över till deras främste säljare som sålt Borås Cottons tyger sedan början av år 2000.

Vår partner Ryu-bei och den nya organisationen har redan med kraft och kreativitet gett sig i kast med att utveckla verksamheten och arbetar med en mängd nya, än så länge hemliga projekt, såväl i Japan som andra delar av Asien.

Läs mer om Interior Lifestyle Living Fair, eller se vårt breda sortiment för inspiration till just ditt projekt.

Svensk formsäker design gör succé i Japan

Borås Cotton har verkat på den japanska marknaden i snart 50 år, där kända, klassiska mönster och nutida uttryck har gjort succé. Lisa Larson har en genuin ikonstatus i Japan och förutom henne återfinns t.ex. även Sven Fristedt och Lena Boije bland de mest älskade designerna.

Att såväl mönster som designers har uppnått en eftersträvansvärd status, bäddar givetvis för vidare framgångar inom offentlig miljö framåt.

Våra textilier lyfts inte bara fram på gardiner i Japan, utan återfinns på en mängd produkter som t.ex. kuddar, väskor, paraplyer och nyckelringar, tillgängliga för konsumenten på de lite mer exklusiva varuhusen i landet.

Kontakta oss gärna om du är nyfiken på att veta mer eller vill ha hjälp att förverkliga ditt projekt.
Vänligen,
Borås Cotton

Psst… Du vet väl att Borås Cotton/Y. Berger är medlemmar i Kemikaliegruppen?
Det innebär att vi ständigt är uppdaterade gällande kommande begränsningar
inom REACH, har koll på riktlinjer för textilprocesser och eventuella risker inom
varje produktsegment.