Öko-Tex hos Borås Cotton

Vi är stolta över att erbjuda våra kunder gardintyger av högsta kvalitet som uppfyller strikta miljö- och hälsokrav. Våra tyger är certifierade enligt Öko-Tex, vilket innebär att de genomgår omfattande tester under hela produktionen för att säkerställa att de är fria från skadliga kemikalier.

Vad innebär Öko-Tex?

Öko-Tex är ett oberoende test- och certifieringssystem för textiler och råmaterial. Certifieringen säkerställer att inga hälsofarliga substanser finns i slutprodukten. För att ett tyg skall få Öko-Tex-märkningen måste det uppfylla strikta gränsvärden för över 100 olika substanser som kan vara skadliga för hälsan.

Gemensamt engagemang för en hållbar framtid

Genom att välja våra Öko-Tex-certifierade tyger kan du njuta av vackra gardiner samtidigt som vi tillsammans bidrar till en hållbar framtid. Våra tyger genomgår regelbundna tester och kontroller för att säkerställa att de fortsätter att uppfylla Öko-Tex standardens höga krav, utan att kompromissa med stil och kvalitet.

Tillsammans kan vi minska miljöpåverkan och skapa en tryggare framtid för kommande generationer.

Kemikaliesäkerhet

Vi har ett ansvar mot våra kunder och leverantörer att kontinuerligt arbeta för en bättre, säkrare och etisk produktion. Som guide i detta viktiga arbete har vi vår uppförandekod som är baserad på ILOs konventioner för mänskliga rättigheter och EUs kemikalielagstiftning REACH. På Borås Cotton tänker vi på hur produktion, transport och återvinning av våra produkter påverkar miljön och jobbar för att minska vårt klimatavtryck.