VI INREDER ALLA TYPER AV OFFENTLIGA MILJÖER

 

Borås Cotton utvecklar och marknadsför inredningstextiler anpassade för offentliga miljöer. Med en lång historia av tidlös textildesign med formgivarens unika skaparkraft och frihet i centrum fokuserar vi på att leverera interiöra textilier för offentliga miljöers skiftande behov och krav. Våra textilier hjälper dig att på ett kostnadseffektivt sätt skapa, förändra och förnya en inomhusmiljö för att bli såväl mer funktionell som inspirerande. I vår kollektion har vi ett populärt urval av bl.a.:

 

  • flamsäker polyester med Trevira CS-standard
  • semimönstrade och enfärgade tyger upp till 3 meters bredd
  • extra effektivt ljudabsorberande textil (”No noise”)

 

Se hela vårt sortiment eller läs mer om våra material och tekniska standarder

mika_image_-700x999
Ocean-683x1024

Intresserad?

Kontakta oss så hjälper vi dig att förverkliga ditt projekt.
Hitta det du söker i vårt sortiment av textilier för offentlig miljö.

Se vårt sortimentSe vår broschyr här.

Vi är medlemmar i Kemikaliegruppen

ART ON FABRIC:

HÅLLBAR DESIGN & TEKNISKA TEXTILIER

 

Borås Cotton är ett av Sveriges äldsta textila varumärken och kan blicka tillbaka på över 100 år av svensk textil formgivning. Under 1970- och 1980-talet utvecklades Borås Cotton till att bli ett internationellt erkänt designföretag och många av de mest inflytelserika formgivarna i svensk textilhistoria finns representerade i vårt arkiv. I våra kollektioner hittar du inte bara djärva, men samtidigt tidlösa designklassiker från 60-, 70- & 80-talet, utan även varsamt formspråk och mönsterspråk i nutida anda.

 

Läs mer om  våra designers här.

Borås Cotton är sedan 2014 ett helägt dotterbolag till Y.Berger & Co AB, ett av Sveriges ledande textilhandelsföretag, som har nästan 60 års erfarenhet av att utveckla och sälja tekniska fibrer och högteknologiska textilier med hela världen som sin marknad. Sedan vi kommit under Y.Berger & Co’s  vingar har vi tillgång till den tekniska spetskompetens, innovationskraft och kunskapsmassa som rustar oss för nästa steg i utvecklingen av inredningstextilier för det offentliga rummet.

 

”Art on fabric” beskriver vårt sätt att arbeta och står för sammankopplingen av tekniska textilier och Borås Cottons tradition att skapa hållbar design med den skicklige formgivarens frihet i centrum.

Akka-300x200
Closeup-Elbrus-700x497

TEXTILIER FÖR HEMMILJÖ

 

Våra textilier i naturmaterial klär också hemmiljöer i utvalda klassiska, tidlösa och unika mönster samt enfärgat lin upp till 300 cm bredd.

 

Genom dessa uppskattade designer lyfter vi fram det allra bästa i vad Borås Cotton varit, är och alltid kommer att vara – formgivning på textil likt ingen annan.

 

Läs mer om våra formgivare och se vårt sortiment för hemmet

Se vårt sortiment
Se vår broschyr här.